Tajfuniątko czyli kto?

Zamieszkałam w Chinach. Wyszłam za mąż za Chińczyka. A po paru latach okazało się, że powiększy nam się rodzina. Tu piszę o mojej polsko-chińskiej mieszance, a także o tym, jak wielkim wyzwaniem bywa macierzyństwo na drugim końcu świata.
Nie zawsze jest miło - bo to właśnie tutaj z siebie strząsam zdenerwowanie po kolejnej "dobrej radzie" i kolejnej krytyce moich metod wychowawczych ;)

niedziela, 15 kwietnia 2018

czosnkowe pudełka

Cóż to Tajfuniątko z takim smakiem zajada?

Oczywiście pudełka z czosnkiem bulwiastym, czyli cudne pierożki nadziewane aromatyczną zieleniną z jajkiem :)

2 komentarze:

  1. Mam pytanie z jakiej mąki jest ciasto na te pierożki?
    Jak się po chińsku/ale naszymi literkami nazywają "misieny".
    Wyślę równieże w niedługo maila z kilkoma pytaniami.
    Pozdrawiam Noneczka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciasto zwykłe, pszenne :) Misieny to spolszczenie od mixian 米线, ale w innych prowincjach kluski ryżowe robi się inaczej i nadaje im inne nazwy, np. mifen 米粉. Czekam na mejla :)

      Usuń